Jednoduchý recept

Rizoto s uzeným kuřecím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53207

Ingredience

60 g Gouda
140 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
700 g Kuřecí maso uzené
2 ks Mrkev kořen
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
500 g Rýže dušená
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 498 kcal
Kilojoule 2 084kJ
8% Sacharidy 29 g
195% Tuky 146 g
19% Sodík 386 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rizoto s uzeným kuřecím masem postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a na tenká kolečka nakrájíme dvě větší mrkve, nastrouháme sýr a nasekáme zelenou petrželku. Dále obereme a na malé proužky nakrájíme maso ze čtyř velkých uzených stehen a otevřeme malou konzervu sterilovaného hrášku.

2

V kastrole na másle podusíme plátky mrkve a když změkne, přidáme kuřecí maso a sterilovaný hrášek s polovinou nálevu. Necháme prohřát, promícháme s horkou dušenou rýží a osolíme. Pomocí sběračky namáčené v horké vodě pak vyklápíme kopečky rizota na talíře.

3

Porce rizota podáváme posypané strouhaným sýrem a ozdobené petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept