Mandlový pstruh - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mandlový pstruh
Mandlový pstruh
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53212 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Mandle loupané |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
400 g | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 140,0mg |
Draslík | 857,2mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 173,5mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Kmín drcený, Olej slunečnicový, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle loupané, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř 4 barev mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mandlový pstruh postup přípravy receptu:
1 | Oloupané mandle pokrájíme na menší kousky. V teflonové pánvičce si je osmažíme dozlatova, dáme je do misky a promícháme je s čerstvě pomletým pepřem 4 barev. Citrón dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme na kolečka a odložíme. |
2 | Očištěné, omyté a osušené pstruhy osolíme, posypeme drceným kmínem a obalíme ho v hladké mouce. Ve větší pánvi si rozpálíme máslo s olejem a pstruhy osmažíme z každé strany dozlatova. Horké upečené pstruhy vyjmeme, hned je nahusto posypeme mandlemi, ozdobíme kolečky citrónu a podáváme. |
Poznámka
Jako přílohu můžeme podávat topinky, vařené nebo pečené brambory.