Jednoduchý recept

Platýz opékaný na slanině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53234

Ingredience

2 ks Citrony
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej z pšeničných klíčků
2 špetka Pepř černý mletý
1,4 kg Platýz - filety
100 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
2% Sacharidy 7 g
36% Tuky 27 g
34% Sodík 687 mg
124% Bílkoviny 70 g

Platýz opékaný na slanině postup přípravy receptu:

1

Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu.

2

Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme.

3

Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce.

4

Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou.

5

Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme.

Poznámka

Pokud nechceme, aby slanina byla příliš slaná, povaříme ji ve vodě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept