Platýz opékaný na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz opékaný na slanině
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53234 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Citrony |
30 g | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej z pšeničných klíčků |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1,4 kg | Platýz - filety |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 194,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Platýz - filety, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z pšeničných klíčků nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Platýz opékaný na slanině postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme platýze, osušíme a zakapeme šťávou z jednoho citronu. |
2 | Na kostičky pokrájíme slaninu. Do pánve vlijeme olej a slaninu na něm vyškvaříme. |
3 | Do hladké mouky přisypeme sůl a pepř a filety platýze obalíme v mouce. |
4 | Slaninu vyndáme z pánve a vložíme do ní v mouce obalené ryby. Ryby opékáme 8 minut z každé strany. Potom je vyndáme a rozložíme na talíře. Posypeme je vyškvařenou slaninou. |
5 | Tuk z pánve slijeme, vložíme na ni máslo a rozpustíme je. Máslem přelijeme porce platýze. Zbylý citron rozkrájíme na čtvrtky a přidáme k pokrmu. Ihned podáváme. |
Poznámka
Pokud nechceme, aby slanina byla příliš slaná, povaříme ji ve vodě.