Cibule dušená s klobásou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibule dušená s klobásou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 5326 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 ks | Cibule |
250 ml | Hovězí vývar základní |
300 g | Klobása Dunajská |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 18,0mg |
Draslík | 157,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Dunajská, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Cibule dušená s klobásou postup přípravy receptu:
1 | Na polovině másla osmažíme klobásu nakrájenou na kolečka. Vyjmeme ji na mísu. |
2 | Do zbylého tuku vložíme nakrájenou cibuli, přidáme zbytek másla a smažíme dozlatova. Zaprášíme moukou, podlijeme vínem a vývarem, dosolíme, přidáme klobásu a dusíme, až je cibule měkká. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo s bramborami.