Nákyp z rajčat a sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nákyp z rajčat a sýru
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53272 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
30 g | Máslo čerstvé |
100 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
500 g | Rajčata Cherry |
1 špetka | Sůl |
70 g | Sýr Parmezán |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 294,5mg |
Draslík | 526,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Sýr Parmezán, Vejce slepičí, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Rajčata Cherry mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Nákyp z rajčat a sýru postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Formičky na zapékání vytřeme máslem. Sýr nastrouháme. |
2 | Mléko rozmícháme s moukou a vejci, přidáme smetanu, sůl a sýr. Rajčata rozdělíme do formiček a zalijeme připravenou směsí. Zapékáme při 200°C 15 minut. |