Recept

Dušený kapr s jablečným křenem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 37 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 22 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53295

Ingredience

1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kg Kapr obecný
1 kávová lžička Kmín celý
1 ks Mrkev kořen
3 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
4 ks Pečivo pšeničné běžné máslové
1,5 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 dl Voda pitná
Octová voda
1 dl Ocet kvasný lihový
1 l Voda pitná
Jablečný křen
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
3 ks Jablka
80 g Křen

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
10% Sacharidy 35 g
135% Tuky 101 g
24% Sodík 483 mg
85% Bílkoviny 48 g

Dušený kapr s jablečným křenem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si jablečný křen: omyjeme a oloupeme sladkokyselá jablka a nastrouháme je na jemném struhadle do misky. Oloupaný křen omyjeme a nastrouháme k jablkům. Směs promícháme, dochutíme cukrem, misku zakryjeme a dáme vychladit.

2

Očištěné a omyté porce kapra přelijeme octovou vodou, kterou si připravíme smícháním 1 litru vody s 1 dl octa, a necháme je v octové vodě 5 minut. Poté maso opláchneme pod tekoucí vodou, osušíme, osolíme, posypeme drceným kmínem a mletým pepřem.

3

Očistíme a omyjeme cibuli, mrkev, celer a petržel. Zeleninu nakrájíme na kostičky. V rendlíku si přivedeme k varu 4 dl vody, do které přidáme pokrájenou zeleninu, bobkový list, nové koření, celý černý pepř a tymián. Koření vaříme asi 5-7 minut, poté vložíme opatrně porce kapra a dusíme 10-12 minut doměkka. Měkké porce kapra vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme je na talíře.

4

K dušenému kapru dáme na talíře jablečný křen. Podáváme k němu čerstvé pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept