Chřestový salát s česnekovou strouhankou
35 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 30mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 90gramůStrouhanka
- 350gramůChřest bílý
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
534 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
42 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Chřest a fazolové lusky zbavíme tvrdých vláken a dáme vařit do 600 ml osolené vody na dobu 2 minut. Vejce uvaříme ve zbylé vodě natvrdo. Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Slaninu pokrájíme na nudličky.
- 2Rozpálíme olej na pánvi, přidáme česnek a minutu smažíme, poté přisypeme strouhanku a necháme smažit 4 minuty. Odstavíme z plotny a strouhanku vysypeme do mističky. Slaninu osmažíme dokřupava na rozpálené pánvi a dáme stranou. V míse smícháme uvařené fazolky a chřest, přidáme slaninu a opraženou strouhanku. Dobře promícháme, osolíme a opepříme. Rozdělíme na talíře a navrch každé porce dáme rozpůlené vejce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.