Houbový salát s parmezánem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbový salát s parmezánem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53299 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
30 ml | Balsamico ocet |
1 polévková lžíce | Hořčice |
60 ml | Olej olivový |
60 g | Oříšky piniové |
6 g | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
90 g | Sýr Parmezán |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 15,3mg |
Draslík | 521,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,6mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Balsamico ocet, Oříšky piniové, Pažitka, Sůl, Sýr Parmezán, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Houbový salát s parmezánem postup přípravy receptu:
1 | Žampiony očistíme a pokrájíme na plátky. Pažitku omyjeme a pokrájíme na jemné kousky. Sýr nastrouháme. |
2 | Pánev rozpálíme a opražíme na ní piniové oříšky. Poté je z pánve vyjmeme a dáme stranou. Do pánve přidáme olej, ocet a hořčici. Za stálého míchání povaříme minutu, poté přidáme žampiony, dobře promícháme. Přisypeme oříšky a pažitku, osolíme a opepříme. Krátce prohřejeme. Poté salát rozdělíme na talíře a posypeme strouhaným sýrem. |