Recept

Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 53306

Ingredience

2 ks Avokádo
20 ml Citronová šťáva
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
6 g Kopr čerstvý
250 g Krevety tygří - loupané
125 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Salát římský
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
60 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 546 kcal
Kilojoule 2 283kJ
4% Sacharidy 14 g
70% Tuky 52 g
7% Sodík 143 mg
33% Bílkoviny 19 g

Avokádový salát s krevetami a hořčičnou zálivkou postup přípravy receptu:

1

Avokádo omyjeme, oloupeme, zbavíme pecky a pokrájíme na tenčí plátky. Římský salát rozdělíme na listy a opláchneme, necháme okapat. Krevety necháme pár minut povařit v 700 ml vroucí vody. Kopr nasekáme na jemné kousky.

2

Z 300 ml vody si připravíme vodní lázeň a v ní vyšleháme hořčici a žloutek. Použijeme nejlépe elektrický šlehač, šleháme do zesvětlení směsi, poté vmícháme olej, citronovou šťávu a kopr, zakysanou smetanu, sůl a pepř. Salát a avokádo rozdělíme na talíře, navrch dáme krevety a zalijeme připravenou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept