Slepice po uhersku

145 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší očištěnou slepici zbavíme konců křídel a rozporcujeme ji, porce tvarově naplocho upravíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, červené papriky zbavené stopek a semen na malé proužky a prolisujeme česnek.
  • 2
    Ve velkém rendlíku na sádle dorůžova orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, česnek se solí, necháme ještě minutu restovat, pak zalijeme vodou a dobře vše promícháme. Navrch položíme porce slepice, přiklopíme pokličkou a 90 - 100 minut maso doměkka dusíme. Hotové porce slepice vyjmeme z rendlíku a na chvíli je uložíme do tepla.
  • 3
    Mezitím na pánvi na rozehřátém másle osmahneme proužky paprik a i s výpekem je přidáme do vydušené šťávy ze slepice. Pak rozmícháme šlehačku s moukou, zahustíme s ní omáčku a necháme krátce povařit. Ke konci do omáčky vrátíme dušenou slepici a necháme ji prohřát.
  • 4
    Porce slepice podáváme přelité omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.