Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53309

Ingredience

2 ks Cibule
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
4 ks Paprika červená
1,2 kg Slepice
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 651 kcal
Kilojoule 2 726kJ
4% Sacharidy 13 g
58% Tuky 44 g
14% Sodík 273 mg
87% Bílkoviny 49 g

Slepice po uhersku postup přípravy receptu:

1

Menší očištěnou slepici zbavíme konců křídel a rozporcujeme ji, porce tvarově naplocho upravíme. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, červené papriky zbavené stopek a semen na malé proužky a prolisujeme česnek.

2

Ve velkém rendlíku na sádle dorůžova orestujeme cibuli, přidáme mletou papriku, česnek se solí, necháme ještě minutu restovat, pak zalijeme vodou a dobře vše promícháme. Navrch položíme porce slepice, přiklopíme pokličkou a 90 - 100 minut maso doměkka dusíme. Hotové porce slepice vyjmeme z rendlíku a na chvíli je uložíme do tepla.

3

Mezitím na pánvi na rozehřátém másle osmahneme proužky paprik a i s výpekem je přidáme do vydušené šťávy ze slepice. Pak rozmícháme šlehačku s moukou, zahustíme s ní omáčku a necháme krátce povařit. Ke konci do omáčky vrátíme dušenou slepici a necháme ji prohřát.

4

Porce slepice podáváme přelité omáčkou.

Poznámka

Takto upravenou slepici podáváme s houskovým knedlíkem, noky nebo s těstovinami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept