Jehněčí kotlety v chilli marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kotlety v chilli marinádě
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53310 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
8 ks | Jehněčí kotlety |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Olivy černé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 643,5mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Jehněčí kotlety, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jehněčí kotlety v chilli marinádě postup přípravy receptu:
1 | Stroužky česneku oloupeme a nakrájíme je najemno. Chilli papričku rozřízneme, zbavíme semínek, opláchneme vodou a nasekáme je na malé kousky. Černé olivy vypeckujeme a nakrájíme na plátky. |
2 | Jehněčí kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme. |
3 | v míse smícháme 4 lžíce oleje s nakrájeným česnekem, chilli papričkou, olivami a citronovou šťávou a marinádou důkladně potřeme naklepané kotlety z obou stran. Pak je do zbylé marinády vložíme a necháme v pokojové teplotě alespoň 15 minut marinovat. |
4 | Ve velké pánvi rozehřejeme zbývající olej a namarinované kotlety v něm z každé strany 2 minuty osmažíme. Pak snížíme teplotu, do pánve přilijeme zbylou marinádu a dvě lžíce vody, promícháme a maso ještě přibližně 5 minut smažíme, až změkne. |
5 | Měkké upečené kotlety podáváme přelité šťávou z pánve. |
Poznámka
Pokud chceme kotlety ještě více pikantní, můžeme je podávat přelité šťávou a posypané velmi jemně nakrájenou chilli papričkou.