Octová zálivka s ančovičkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Octová zálivka s ančovičkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 53326 |
Kategorie: | Salátové zálivky |
Ingredience
5 ks | Ančovička - filety |
1 stroužek | Česnek |
0,5 dl | Ocet vinný červený |
2,5 dl | Olej olivový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 181,5mg |
---|---|
Cholesterol | 13,5mg |
Draslík | 90,1mg |
Vláknina | 21,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Česnek, Ocet vinný červený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Octová zálivka s ančovičkami postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a prolisujeme, pak ho v mixéru rozšleháme s olejem, vinným octem, ančovičkami. Zálivku přelijeme do uzavíratelné sklenice a necháme v chladničce připravenou pro použití. |
Poznámka
Vynikající zálivka k různým zeleninovým salátům, především z paprik a rajčat.