Recept

Zajíc s perníkovou omáčkou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53331

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Brusinky sušené
120 g Cibule
0,5 polévková lžíce Citronová kůra
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Hrozinky
3 ks Jalovec
2 polévková lžíce Mandle loupané
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
6 ks Nové koření celé
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
4 polévková lžíce Perník
2 polévková lžíce Povidla švestková
15 g Sůl
2 špetka Tymián čerstvý
1,4 l Voda pitná
1 kg Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 486 kcal
Kilojoule 2 034kJ
8% Sacharidy 28 g
88% Tuky 66 g
64% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 49 g

Zajíc s perníkovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěného, odblaněného a omytého zajíce (bez hlavy) rozporcujeme. Maso dáme do hrnce, přidáme očičtěnou velkou cibuli, sůl (3/4 lžíce), bobkový list, tymián, nové koření, jalovec, celý pepř, švestková povidla a vodu. Vodu přivedeme k varu, snížíme teplotu a pod poklicí vaříme přibližně 1 hodinu.

2

V pánvi si rozpustíme máslo, přimícháme mouku a usmažíme tmavší jíšku. Hrozinky a sušené brusinky omyjeme a necháme okapat. Loupané mandle pokrájíme na poloviny. Perník nastrouháme a dáme do misky

3

Když je maso měkké, vyjmeme ho, vývar přecedíme do druhého hrnce. Znovu ho přivedeme k varu, přidáme mandle, hrozinky, brusinky a za stálého míchání zavaříme jíšku. Nakonec přimícháme nastrouhaný perník. Omáčku dochutíme cukrem a citrónovou kůru. Omáčka má mít pikantní nasládlou chuť. Maso na talířích přelijeme perníkovou omáčkou a servírujeme.

Poznámka

K pikantní perníkové omáčce podáváme jemné máslové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept