Recept

Studená slepice po australsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53333

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
4 ks Hřebíček
2 polévková lžíce Kečup
250 ml Majonéza
2 ks Mrkev kořen
2 ks Paprika zelená
2 ks Paprika červená
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
4 ks Rajčata
1 ks Salát hlávkový
1 kg Slepice
2 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 930 kcal
Kilojoule 3 889kJ
6% Sacharidy 21 g
317% Tuky 238 g
44% Sodík 876 mg
110% Bílkoviny 62 g

Studená slepice po australsku postup přípravy receptu:

1

Svaříme 0,5 l vody se solí, citronovou šťávou, neoloupanou cibulí překrojenou napůl, pepřem, hřebíčkem a cukrem. Vzniklou marinádu necháme vychladnout.

2

Do mísy vložíme na čtvrtky nakrájenou a konců křídel zbavenou slepici, přelijeme ji marinádou, přiklopíme a necháme v chladničce 24 hodin marinovat.

3

Druhý den marinádu přecedíme, přidáme zbylou vodu a ve větším hrnci přivedeme k varu. Do vroucí marinády vložíme čtvrtky slepice a asi hodinu vaříme doměkka. Ještě teplou ji vykostíme, maso necháme vychladnout a nakrájíme na plátky.

4

Mezitím na proužky nakrájíme mrkev, malé červené a zelené papriky a rajčata na plátky. Dále promícháme majonézu s kečupem a menší opranou hlávku salátu rozdělíme na listy.

5

Na velkou mísu rozložíme salátové listy, na ně naklademe plátky masa, obložíme zeleninou, vše přelijeme ochucenou majonézou a podáváme.

Poznámka

Podáváme s bílým pečivem. Vývar přecedíme, necháme vychladnout a uschováme v mrazničce na přípravu polévky nebo na podlévání.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept