Slepičí Pascalines - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepičí Pascalines
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53338 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 ml | Bešamel |
60 g | Gouda |
80 g | Máslo čerstvé |
300 ml | Mléko polotučné |
170 g | Mouka pšeničná hladká |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
0,5 ks | Slepice |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 kávová lžička | Sůl |
150 g | Šunka dušená |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
4 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 947,2mg |
---|---|
Cholesterol | 339,1mg |
Draslík | 414,2mg |
Vláknina | 54,7mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Muškátový oříšek, Slepice, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Gouda, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Smetana 33% (šlehačka), Šunka dušená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepičí Pascalines postup přípravy receptu:
1 | Nejprve si připravíme odpalované těsto. V rendlíku uvedeme do varu osolené mléko, vařečkou vmícháme mouku a ještě na plotně 2 minuty vypracováváme. Potom rendlík odstavíme, mimo plotnu vmícháme jedno po druhém vejce, přikryjeme čistou utěrkou a dáme stranou. |
2 | Dále odstraníme kůži a vykostíme půlku slepice. Slepičí maso umeleme. |
3 | Do mísy vyklopíme připravené těsto, postupně do něho vmícháme mleté slepičí maso, bílky, sůl a strouhaný muškátový oříšek. Vařečkou vše dobře utřeme. |
4 | Šunku nakrájíme na kostičky, které spolu se smetanou vmícháme do těsta. |
5 | V kastrole uvedeme k varu vodu se lžičkou soli. Namočenou lžící ze slepičí směsi vykrajujeme noky, které zavařujeme do vroucí vody. Když voda začne opět vřít, stáhneme plamen, kastrol přikryjeme a noky necháme asi 8 minut táhnout při 90 °C a pak je hned scedíme. |
6 | Nastrouháme goudu, scezené noky urovnáme na zapékací mísu, zalijeme je bešamelem a posypeme strouhaným sýrem. Povrch poklademe hoblinkami másla a mísu vložíme pod gril a pokrm prudce zapečeme. |
7 | Hotový pokrm rozdělíme na talíře a servírujeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je čerstvé bílé pečivo.