Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 53347

Ingredience

2 ks Cibule
50 g Hrozinky
40 g Mouka pšeničná hladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kg Slepice
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
450 ml Voda pitná
200 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 904 kcal
Kilojoule 3 781kJ
4% Sacharidy 14 g
178% Tuky 134 g
19% Sodík 380 mg
110% Bílkoviny 62 g

Slepice vinařská postup přípravy receptu:

1

Slepici zbavenou konců křídel rozčtvrtíme a čtvrtky upravíme naplocho. Cibuli oloupeme a nadrobno ji nakrájíme, hrozinky dáme do sklenice a zalijeme 200 ml teplé vody.

2

Na rozpáleném sádle v kastrole slepičí čtvrtky dozlatova opečeme, a přendáme je do jiné nádoby. Na tuku pak dorůžova orestujeme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme zasmahnout. Zásmažku zalijeme suchým bílým vínem a 250 ml vody, osolíme, opepříme a metlou ušleháme na řídkou omáčku.

3

Do omáčky vrátíme opečenou slepici, kastrol přiklopíme a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Při této teplotě slepici mírně dusíme doměkka. Chvíli před koncem dušení do kastrolu přidáme hrozinky a společně vše dodusíme.

4

Porce slepice podáváme přelité omáčkou s hrozinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept