Slepice dušená v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepice dušená v zelenině
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 53348 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
200 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
100 g | Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g | Máslo čerstvé |
30 g | Mouka pšeničná hladká |
200 g | Mrkev kořen |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
120 g | Sádlo škvařené |
1500 g | Slepice |
2 kávová lžička | Sůl |
1300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 330,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 56,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Celer bulvový, Cibule, Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný, Petržel kořen, Sádlo škvařené, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Slepice dušená v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Čtvrtky slepice zbavené konců křídel osolíme, naplocho upravíme. Nadrobno nakrájíme oloupanou cibuli. |
2 | Slepičí čtvrtky dozlatova opečeme v kastrole na rozpáleném sádle a potom je přendáme do jiné nádoby. Na výpeku zpěníme cibuli, zaprášíme ji moukou a necháme znovu zasmahnout. Potom přilijeme 300 ml vody, osolíme, opepříme a ušleháme řídkou omáčku. K omáčce přidáme opečené maso, přiklopíme a na mírném ohni dusíme doměkka. |
3 | Mezitím oloupeme očištěnou mrkev, celer a petržel a dáme vařit do 1 l osolené vody, uvařenou zeleninu scedíme a nakrájíme na malé kostky. V pánvi rozehřejeme máslo, vložíme konzervovaný hrášek s uvařenou zeleninou a vše spolu osmahneme. Dále nasekáme čerstvou pažitku. |
4 | Měkkou slepici rozdělíme na ohřáté talíře, do omáčky přimícháme připravenou zeleninu s hráškem a porce slepice omáčkou přelijeme. |
5 | Podáváme s vařenými bramborami. |