Jednoduchý recept

Smažený kapr v pivním těstíčku

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53354

Ingredience

0,5 ks Citrony
700 g Kapr obecný
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Olej rostlinný
125 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
4 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 523 kcal
Kilojoule 2 187kJ
11% Sacharidy 40 g
26% Tuky 19 g
19% Sodík 379 mg
78% Bílkoviny 44 g

Smažený kapr v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Kapra opláchneme a pokrájíme na kousky o tloušťce asi 3 centimetry. Zakapeme šťávou vymačkanou z poloviny citronu. Rybu osolíme a opepříme.

2

V misce smícháme v pivu hladkou mouku a 3 žloutky. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme do těstíčka. Nakonec do těstíčka přidáme špetku muškátového oříšku.

3

V hlubší pánvi rozpálíme olej a vhodíme na něj rybí kousky. Smažíme je dozlatova asi 5 minut. Potom vyjmeme a necháme okapat na papíru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept