Jednoduchý recept

Zaječí maso na brusinkách

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53360

Ingredience

1 ks Bobkový list
6 dl Bujón hovězí
50 g Celer bulvový
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krystal
3 polévková lžíce Džem brusinkový
2 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
70 g Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 ks Nové koření celé
1,5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý celý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Petržel kořen
1 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 kávová lžička Sůl
2 špetka Tymián sušený
2,5 dl Víno červené
700 g Zaječí maso

Nutriční hodnoty jedné porce

36% Kalorie 717 kcal
Kilojoule 2 998kJ
14% Sacharidy 52 g
83% Tuky 62 g
1825% Sodík 37 g
116% Bílkoviny 65 g

Zaječí maso na brusinkách postup přípravy receptu:

1

Oloupanou a omytou kořenovou zeleninu (celer, petržel, mrkev) nakrájíme na kostičky. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme. Odblaněné a omyté maso ze zajíce vykostíme a nakrájíme na kousky velikosti sousta. Maso dáme do mísy, promícháme se solí a pepřem.

2

V hrnci rozpálíme máslo s olejem a zeleninu s cibulí a cukrem osmažíme dozlatova. Přidáme maso, restujeme do zlatohněda ze všech stran asi 4 minuty. Přilijeme hovězí bujón, ocet, přidáme bobkový list, nové koření, celý pepř, tymián a nastrouhanou citronovou kůru. Pod pokličkou dusíme 45-55 minut doměkka.

3

V 0.5 dl hovězího bujónu rozmícháme 2 lžíce kukuřičného škrobu (Maizena). Měkké maso vyjmeme a dáme do druhého hrnce. Do vývaru zamícháme škrob, provaříme 1 minutu, přidáme brusinkový džem, promícháme, přilijeme červené víno a necháme přejít varem.

4

Omáčku přecedíme a prolisujeme přes síto do hrnce s masem a ihned teplé podáváme.

Poznámka

Jako přílohu podáváme kynuté houskové knedlíky nebo vařenou těstovinu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept