Losos podávaný v křenové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos podávaný v křenové omáčce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 polévková lžíce | Křen |
700 g | Losos - filety |
20 g | Máslo čerstvé |
2 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
400 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 392,1mg |
Draslík | 723,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Křen, Losos - filety, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos podávaný v křenové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Lososa opláchneme, osušíme a pokrájíme na nudličky. Opepříme a osolíme. Keramickou zapékací misku vymažeme máslem a vložíme do ní rybu. Předehřejeme si troubu na 200 °C. |
2 | V misce rozšleháme smetanu, přidáme k ní žloutky, nadrobno nasekaný křen a posekanou petrželku. Vyšleháme a omáčkou zalijeme rybu. Pečeme 15 minut. |