Svítek ze zaječího a uzeného masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Svítek ze zaječího a uzeného masa
Svítek ze zaječího a uzeného masa
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 53366 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Rohlíky bílé |
150 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Víno bílé |
0,5 dl | Voda pitná |
500 g | Zaječí maso |
Na obložení mísy | |
---|---|
120 g | Slanina vepřová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 392,5mg |
Draslík | 758,1mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 282,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín drcený, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí, Víno bílé, Voda pitná, Zaječí maso, Slanina vepřová mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř 4 barev, Petržel - nať, Rohlíky bílé, Uzené maso vařené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Svítek ze zaječího a uzeného masa postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné a vykostěné maso ze zajíce pokrájíme na kousky a společně s pokrájeným uzeným masem je pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do misky. Ještě pomeleme 150 g slaniny, omyté snítky petrželové natě a směs promícháme. |
2 | Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme 0.5 dl vody. Necháme namočené asi 4 minuty, vymačkané je z vody a přidáme k masu. Doložíme 4 žloutky, podle chuti sůl, pepř 4 barev, drcený kmín, 2 dl bílého vína a důkladně promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do masové směsi. |
3 | Zapékací misku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (70 g). Na ni navršíme masovou směs, kterou pokryjeme dalšími plátky slaniny (50 g). Zakrytou mísu se svítkem dáme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Asi 10-15 minut před dopečením mísu odkryjeme a svítek upečeme dozlatova. |
4 | Podáváme pokrájený na kostky teplý i studený. |
Poznámka
Svítek můžeme podávat k masovým nebo smetanovým omáčkám. Pokud do svítku pomeleme vykostěné sardele, svítek podáváme k sardelové omáčce nebo kaparovému dipu.