Recept

Svítek ze zaječího a uzeného masa

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53366

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín drcený
4 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Petržel - nať
2 ks Rohlíky bílé
150 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
150 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí
0,5 dl Voda pitná
2 dl Víno bílé
500 g Zaječí maso
Na obložení mísy
120 g Slanina vepřová

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 882 kcal
Kilojoule 3 692kJ
5% Sacharidy 19 g
82% Tuky 62 g
45% Sodík 905 mg
83% Bílkoviny 46 g

Svítek ze zaječího a uzeného masa postup přípravy receptu:

1

Odblaněné a vykostěné maso ze zajíce pokrájíme na kousky a společně s pokrájeným uzeným masem je pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso dáme do misky. Ještě pomeleme 150 g slaniny, omyté snítky petrželové natě a směs promícháme.

2

Rohlíky pokrájíme na kostičky, dáme do misky a zalijeme 0.5 dl vody. Necháme namočené asi 4 minuty, vymačkané je z vody a přidáme k masu. Doložíme 4 žloutky, podle chuti sůl, pepř 4 barev, drcený kmín, 2 dl bílého vína a důkladně promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh, který zapracujeme do masové směsi.

3

Zapékací misku vyložíme dlouhými tenkými plátky slaniny (70 g). Na ni navršíme masovou směs, kterou pokryjeme dalšími plátky slaniny (50 g). Zakrytou mísu se svítkem dáme do předehřáté trouby na 170°C. Pečeme přibližně 1 hodinu. Asi 10-15 minut před dopečením mísu odkryjeme a svítek upečeme dozlatova.

4

Podáváme pokrájený na kostky teplý i studený.

Poznámka

Svítek můžeme podávat k masovým nebo smetanovým omáčkám. Pokud do svítku pomeleme vykostěné sardele, svítek podáváme k sardelové omáčce nebo kaparovému dipu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept