Krémová polévka z hub - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krémová polévka z hub
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53382 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
30 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
6 g | Tymián čerstvý |
1 l | Vývar zeleninový |
500 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 73,3mg |
Draslík | 774,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krémová polévka z hub postup přípravy receptu:
1 | Houby, česnek a cibuli očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián opláchneme a nasekáme na drobnější kousky. |
2 | Olej rozpálíme, přidáme cibuli, česnek, houby a smažíme 3 minuty, poté zalijeme vývarem a smetanou a přiklopené necháme povařit 5 minut. Poté směs rozmixujeme, osolíme a opepříme. Servírujeme zdobené čerstvým tymiánem. |