Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | holinka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (25%) |
ID receptu: | 53390 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
130 g | Baby špenát |
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
400 g | Fazole bílé |
350 g | Klobása Chorizo |
15 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
30 ml | Protlak rajčatový |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
1 špetka | Sůl |
1200 ml | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 72g |
---|---|
Cholesterol | 77,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,4mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Česnek, Cibule, Fazole bílé, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása Chorizo, Olej olivový, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s fazolemi, chorizem a špenátem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli a česnek očistíme a pokrájíme na malé kousky. Chorizo pokrájíme na kolečka. Špenát omyjeme a necháme okapat. |
2 | Olej rozpálíme a smažíme na něm 5 minut chorizo a cibuli, poté přidáme česnek a protlak. Vaříme asi 1 minutu. Přilijeme vývar, rajčata a fazole. Uvedeme k varu a vaříme 10 minut. Vmícháme špenát, osolíme a opepříme. Povaříme ještě 3 minuty a ihned servírujeme. |