Špagety s česnekem a olivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s česnekem a olivami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 53392 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
200 g | Ančovičky konzervované |
2 stroužek | Česnek |
2 polévková lžíce | Kapary |
6 g | Máta |
90 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
10 g | Petržel - nať |
500 g | Špagety |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 42,5mg |
Draslík | 311,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Máta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s česnekem a olivami postup přípravy receptu:
1 | Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Mátu a petržel opláchneme a nasekáme najemno. Olivy nakrájíme na hrubší kousky. |
2 | Olej rozpálíme a osmažíme na něm do zezlátnutí česnek. Přidáme rozdrcené ančovičky. Smažíme 5 minut. |
3 | Poté odstavíme a vmícháme mátu a petrželku. |
4 | Špagety uvaříme a smícháme s omáčkou. Osolíme a opepříme, přimícháme kapary a olivy. |