Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 534
Kategorie: Maso

Ingredience

15 g Česnek
100 g Cibule
10 g Citrony
200 ml Hovězí vývar základní
1 g Majoránka
2 g Nové koření mleté
2 g Pepř černý mletý
50 g Sádlo škvařené
30 g Sůl
1000 g Vepřová hlava
400 g Vepřová krev
75 g Vepřová střeva tenká
100 g Vepřové škvarky
1 l Voda pitná
300 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 528 kcal
Kilojoule 2 211kJ
6% Sacharidy 20 g
44% Tuky 33 g
65% Sodík 1 g
65% Bílkoviny 36 g

Žemlová jelítka postup přípravy receptu:

1

Vepřovou hlavu očistíme, opláchneme a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Uvařenou hlavu vykostíme a rozsekáme.

2

K masu přidáme česnek utřený se solí, rozsekané škvarky, drcenou majoránku, mleté koření a jemně nastrouhanou kůru z omytého citronu. Vše dobře promícháme.

3

Žemli nakrájíme na kostičky, přelijeme ji procezenou vepřovou krví, necháme nasáknout a promícháme ji s okořeněným masem.

4

Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmahneme na sádle do zlatavé barvy. Spolu s vývarem z masa ji přidáme do prejtu a prejt přisolíme.

5

Hotový prejt plníme do připravených střev, zašpejlujeme a vaříme zvolna asi 15-20 minut.

6

Uvařená jelítka vyjmeme, zchladíme studenou vodou a v chladu necháme ztuhnout.

7

Před podáváním jelítka opékáme zvolna na horkém sádle po obou stranách a při podávání je přeléváme sádlem s výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept