Pečená divoká kachna na cibuli s hříbky
95 min.
Ingredience
- 1kusKachna divoká
 - 0,5lžíceSůl
 - 1,5lžičkyKmín celý
 - 6kusůCibule
 - 1kusBobkový list
 - 6kusůNové koření celé
 - 1lžičkaPepř 4 barev
 - 150gramůMáslo čerstvé
 - 300gramůHříbky čerstvé
 - 2decilitryVoda pitná
 - 2lžíceMed včelí
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
25 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a vykuchanou kachnu omyjeme, osušíme a celou osolíme a okmínujeme. Cibule očistíme, omyjeme, polovinu nakrájíme na kolečka a vložíme ji do kachny. Druhou polovinu cibule si odložíme. Očištěné hříbky omyjeme a rozkrájíme podle velikosti podélně na poloviny nebo čtvrtky.
 - 2V pekáči si rozpálíme máslo a druhou polovinu cibule zpěníme. Vložíme na ni kachnu, hřbetem vzhůru, obložíme hříbky, které osolíme. Přidáme bobkový list, nové koření a celý barevný pepř. Přilijeme 1-2 dl vody a kachnu pečeme v předehřáté troubě minimálně 1 hodinu. Během pečení kachnu poléváme výpekem a obracíme ji, aby byla dozlatova opečená z každé strany. Přibližně 15 minut před dopečením kachnu potřeme medem.
 - 3Upečenou kachnu rozporcujeme, polijeme výpekem, obložíme cibulí, hříbky a servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.