Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53419

Ingredience

2 polévková lžíce Celer - nať
3 ks Cibule
1 kg Husa divoká
2 kávová lžička Kmín celý
1 polévková lžíce Libeček
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Petržel - nať
200 g Slanina vepřová
3 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 polévková lžíce Sůl
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 937 kcal
Kilojoule 3 921kJ
3% Sacharidy 12 g
196% Tuky 147 g
46% Sodík 915 mg
143% Bílkoviny 80 g

Divoká husa se slaninou postup přípravy receptu:

1

Uzenou, dobře prosolenou slaninu si nakrájíme na hranolky. Dobře oškubanou a očištěnou divokou husu vykucháme. (Chmýří musíme opálit.) Husu dobře omyjeme, osušíme a celou prošpikujeme slaninou. Osolíme ji zevnitř i zvenku a posypeme kmínem.

2

Očištěnou cibuli a mrkev pokrájíme na plátky. Omyté snítky petrželové a celerové natě a libečku omyjeme a svážeme.V hlubokém pekáči si rozpálíme sádlo s máslem, na něm zpěníme cibuli. Jakmile se cibule začne smažit a mít zlatavou barvu, přidáme mrkev, svazek bylinek, promícháme, na směs položíme husu, pekáč zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme pod poklicí přibližně 1.5 hodiny. Během té doby husu poléváme vlastním výpekem a obracíme ji, asi v polovině pečení dolijeme vodu.

3

Měkkou upečenou husu rozporcujeme, bylinky vyjmeme, porce polijeme výpekem a servírujeme.

Poznámka

K divoké huse podáváme dušené kysané zelí, kynuté nebo bramborové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept