Jednoduchý recept

Vařené fazole s jablky

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 190 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 53437

Ingredience

2 kávová lžička Citronová kůra
50 g Cukr krupice
600 g Fazole
100 g Husí sádlo
700 g Jablka
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vanilkový lusk
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 918kJ
19% Sacharidy 69 g
19% Tuky 14 g
5% Sodík 108 mg
29% Bílkoviny 16 g

Vařené fazole s jablky postup přípravy receptu:

1

Přebrané a omyté fazole dáme do hrnce s vodou a necháme celou noc bobtnat. Uvaříme je doměkka ve stejné vodě. Vaříme přibližně 120 minut. Jablka oloupeme a bez jádřinců nakrájíme na kostky, které spolu se skořici, vanilkou, cukrem a jemně nastrouhanou citronovou kůrou osmahneme v pánvi na rozehřátém husím sádle.

2

Měkká jablka přidáme do hrnce k fazolím. Podle vlastní chutě dochutíme solí, pepřem a na mírném ohni povaříme ještě 30 minut. Potom stáhneme z ohně a rozdělíme na jednotlivé talíře.

Poznámka

Podáváme jako teplou přílohu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept