Linguine s telecími závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Linguine s telecími závitky
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | wallisova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 53438 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
300 g | Baby špenát |
2 polévková lžíce | Bazalka |
2 stroužek | Česnek |
125 g | Mozzarella |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
2 g | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
4 plátek | Telecí kýta |
400 g | Těstoviny Linguine |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 573,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 108,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Baby špenát, Bazalka, Česnek, Mozzarella, Rajčata, Sůl, Telecí kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Těstoviny Linguine mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Linguine s telecími závitky postup přípravy receptu:
1 | Opláchnuté telecí řízky vysušíme papírovým ubrouskem, potřeme olivovým olejem a mezi 2 kousky průhledné fólie rozklepeme paličkou na stejně silné plátky. |
2 | Očistíme špenát, po umytí blanšírujeme v mírně vroucí osolené vodě. Po slití přes síto zchladíme a dáme stranou vykapat. Oloupeme česnek a nasekáme na drobné kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Okapaný špenát vymačkáme, nasekáme nahrubo a dáme na řízky, které dále posypeme mozzarellou, česnekem, pepřem a solí. |
3 | Poté řízky zavineme, pevně zabalíme do alobalu a po zajištění konce fólie pošírujeme ve vroucí vodě asi 15 minut. |
4 | Nakrojíme slupku rajčat křížem, přelijeme vařící vodou a po zchladnutí oloupeme. Rozkrojíme rajčata na čtvrtky, odstraníme semínka a zbytky po stopkách. Zbývající dužinu nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté osolíme a opepříme. |
5 | Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce a smícháme s dušenými rajčaty. Dáme na talíře a přidáme vybalený telecí závitek. Na závěr ozdobíme několika lístky bazalky. |
Poznámka
Můžeme použít na náplň i jiné přísady - žampiony, mangold nebo špenát s ricottou.