Linguine s telecími závitky

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
18 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opláchnuté telecí řízky vysušíme papírovým ubrouskem, potřeme olivovým olejem a mezi 2 kousky průhledné fólie rozklepeme paličkou na stejně silné plátky.
  • 2
    Očistíme špenát, po umytí blanšírujeme v mírně vroucí osolené vodě. Po slití přes síto zchladíme a dáme stranou vykapat. Oloupeme česnek a nasekáme na drobné kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Okapaný špenát vymačkáme, nasekáme nahrubo a dáme na řízky, které dále posypeme mozzarellou, česnekem, pepřem a solí.
  • 3
    Poté řízky zavineme, pevně zabalíme do alobalu a po zajištění konce fólie pošírujeme ve vroucí vodě asi 15 minut.
  • 4
    Nakrojíme slupku rajčat křížem, přelijeme vařící vodou a po zchladnutí oloupeme. Rozkrojíme rajčata na čtvrtky, odstraníme semínka a zbytky po stopkách. Zbývající dužinu nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté osolíme a opepříme.
  • 5
    Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce a smícháme s dušenými rajčaty. Dáme na talíře a přidáme vybalený telecí závitek. Na závěr ozdobíme několika lístky bazalky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.