Recept

Linguine s telecími závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 53438

Ingredience

300 g Baby špenát
2 polévková lžíce Bazalka
125 g Mozzarella
5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 g Pepř černý mletý
4 ks Rajčata
0,5 polévková lžíce Sůl
4 plátek Telecí kýta
400 g Těstoviny Linguine
5 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 368kJ
22% Sacharidy 80 g
23% Tuky 18 g
25% Sodík 509 mg
40% Bílkoviny 23 g

Linguine s telecími závitky postup přípravy receptu:

1

Opláchnuté telecí řízky vysušíme papírovým ubrouskem, potřeme olivovým olejem a mezi 2 kousky průhledné fólie rozklepeme paličkou na stejně silné plátky.

2

Očistíme špenát, po umytí blanšírujeme v mírně vroucí osolené vodě. Po slití přes síto zchladíme a dáme stranou vykapat. Oloupeme česnek a nasekáme na drobné kousky. Mozzarellu necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Okapaný špenát vymačkáme, nasekáme nahrubo a dáme na řízky, které dále posypeme mozzarellou, česnekem, pepřem a solí.

3

Poté řízky zavineme, pevně zabalíme do alobalu a po zajištění konce fólie pošírujeme ve vroucí vodě asi 15 minut.

4

Nakrojíme slupku rajčat křížem, přelijeme vařící vodou a po zchladnutí oloupeme. Rozkrojíme rajčata na čtvrtky, odstraníme semínka a zbytky po stopkách. Zbývající dužinu nakrájíme na menší kousky a podusíme na rozpáleném oleji asi 3 minuty, poté osolíme a opepříme.

5

Přivedeme ve velkém hrnci k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny na skus podle návodu na obalu. Slijeme přes síto, dáme zpět do hrnce a smícháme s dušenými rajčaty. Dáme na talíře a přidáme vybalený telecí závitek. Na závěr ozdobíme několika lístky bazalky.

Poznámka

Můžeme použít na náplň i jiné přísady - žampiony, mangold nebo špenát s ricottou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept