Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53443

Ingredience

Na sradinky
0,5 ks Feferony
100 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Rozmarýn čerstvý
12 ks Sardinka obecná
2 špetka Sůl
20 g Tymián čerstvý
1 stroužek Česnek
20 g Šalvěj čerstvá
Na krevety
1 ks Citrony
12 ks Krevety tygří - loupané
125 ml Olej olivový
20 g Oregano sušené
50 g Petržel - nať
2 špetka Sůl
2 stroužek Česnek
Na okouníka mořského
50 g Bazalka
0,5 ks Citrony
400 g Okouník mořský
2 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
2 špetka Sůl
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

77% Kalorie 1,523 kcal
Kilojoule 6 372kJ
17% Sacharidy 61 g
93% Tuky 70 g
67% Sodík 1 g
661% Bílkoviny 372 g

Mořská směs na grilu postup přípravy receptu:

1

Vykucháme sardinky, opláchneme je a osušíme.

2

Česnek oloupeme a nasekáme nadrobno, také očištěnou feferonku posekáme nadrobno. Česnek s feferonkou vmícháme do oleje, osolíme a opepříme. Vzniklou marinádou zalijeme sardinky a necháme v chladu 2 hodiny odležet. Přitom ryby několikrát otočíme.

3

Opláchneme a osušíme krevety. Oloupeme česnek a nasekáme najemno. Nadrobno posekáme také petržel a oregano, přidáme olej, sůl a citronovou šťávu. Marinádou přelijeme krevety a necháme 30 minut v chladu marinovat.

4

Mořského okouníka opláchneme a osušíme a rozkrojíme na 4 stejné kusy. Osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Oloupeme šalotky a nasekáme na kostičky, bazalku posekáme najemno. Také rajčata pokrájíme na kostičky. Promícháme. Větší kusy alobalu potřeme zlehka olejem a na každý položíme okouníka. Obložíme ho směsí rajčat a cibule a zabalíme do alobalu.

5

Připravíme si gril. Sardinky opékáme po každé straně 5 minut. Krevety opékáme 4 minuty na každé straně. Okouníka v alobalu 7 minut. Pak servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept