Humr grilovaný s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Humr grilovaný s bylinkami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 stroužek | Česnek |
2 ks | Humr |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Rozmarýn čerstvý |
2 špetka | Sůl |
20 g | Tymián čerstvý |
3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 712,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 11,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Humr, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Humr grilovaný s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vlijeme vodu a osolíme ji. Přidáme do ní tymián, rozmarýn, bobkový list, petržel a přivedeme ji k varu. Vložíme do vody humry a 5 minut povaříme. Pak humry vyjmeme a podélně je rozřízneme. Vyndáme z nich vnitřnosti. Zahřejeme si gril. |
2 | Stroužek česneku oloupeme a prolisujeme. Vložíme ho do oleje a olej osolíme a opepříme. Polovinou olejové směsi potřeme rošt na grilování. Humry položíme na rošt rozříznutou plochou dolů. Grilujeme 5 minut. Pak humry obrátíme, potřeme zbytkem olejové směsi a grilujeme dalších 5 minut. |