Recept

Mušle svatojakubské zapečené

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53454

Ingredience

300 g Baby špenát
50 g Celer bulvový
2 cl Dolin - Vermouth
1 ks Mrkev kořen
8 ks Mušle svatojakubské
40 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř bílý
200 ml Smetana 16% (pochoutková)
0,5 kg Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 415kJ
5% Sacharidy 17 g
33% Tuky 24 g
2438% Sodík 49 g
22% Bílkoviny 12 g

Mušle svatojakubské zapečené postup přípravy receptu:

1

Mušle okartáčujeme pod studenou vodou, pak mezi ně vsuneme nůž a otevřeme je. Vyndáme z lastury sval a oddělíme ho od korálů, maso potom dobře opláchneme. Nakrájíme maso na plátky.

2

Do keramické misky nasypeme vrstvu soli. Do vrstvy soli lehce zatlačíme spodní misky lastur od mušlí.

3

Opláchneme špenát a 3 minuty povaříme ve vroucí osolené vodě. Pak vodu ze špenátu scedíme a necháme ho na sítku okapat. Předehřejeme si troubu na 220°C.

4

Oškrábeme mrkev a celer a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo a mrkev s celerem na něm podusíme. Přisypeme špetku šafránu a přilijeme vermut. Zalijeme smetanou a vaříme, dokud směs nezhoustne. Pak ji odstavíme z plotny a vešleháme do ní žloutky. Osolíme a opepříme.

5

Na teflonovou pánev vložíme máslo, rozpustíme a přidáme maso z mušlí společně s jikrami. Zahříváme 2 minuty.

6

Do lastur ve vrstvě soli vložíme špenát a na něj naklademe maso z mušlí společně s jikrami. Zalijeme omáčkou a zapékací misku vložíme do trouby. Zapékáme asi 5 minut.

Poznámka

Pokud máme mušle bez lastur, zapékáme je v zapékací nádobce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept