Recept

Masová jehněčí roláda s vínem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53459

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
150 g Hrášek
400 g Jehněčí maso
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Máta
1 polévková lžíce Ocet vinný
1 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
75 g Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Česnek
2 ks Šalotka
Víno z hrachových lusků [53456]
0,1 ks Citrony
0,1 kg Cukr krupice
0,1 polévková lžíce Droždí sušené
0,2 kg Hrachové lusky
0,5 l Voda pitná
0,2 kávová lžička Čaj černý

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 443kJ
17% Sacharidy 63 g
33% Tuky 25 g
10% Sodík 206 mg
32% Bílkoviny 18 g

Masová jehněčí roláda s vínem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 160°C. Do hrnce dáme máslo, najemno nakrájenou šalotku a osmahneme ji doměkka. Přidáme hrášek, 1 minutu orestujeme a hrnec odstavíme. Osolíme, opepříme, přidáme 1 lžíci pokrájené máty, olej, strouhanku a všechno rozmixujeme. Takto připravenou nádivkou potřeme jehněčí maso, které jsme si rozřízli na plátek a naklepali. Roládu svineme, zavážeme režnou nití, vložíme do pekáče a pečeme 90 minut. Mezitím si do hrnečku nalijeme 150 ml vína a na mírném ohni povaříme 15 minut. Přidáme lístky zbylé máty, ocet, cukr a vaříme další 4 minuty. Poté scedíme. Po upečení roládu přikryjeme alobalem a necháme 10 minut stát.

2

Víno z hrachových lusků [53456]:

3

Do hrnce nalijeme vodu, přisypeme lusky a přivedeme k varu. Vaříme 20 minut. Hrnec odstavíme a přisypeme cukr, droždí, čaj a na kolečka nakrájený citron. Přikryjeme utěrkou a necháme 4 dni stát. Poté víno scedíme, nalijeme do demižonu, uzavřeme kvasnou zátkou a necháme 4 týdny stát.

Poznámka

Podáváme nakrájené na plátky, přelité uvařeným vínem. Jako přílohu zvolíme opečené brambory, dušené zelí a pancettu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept