Pečené zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené zelí
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 5347 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
21 g | Droždí |
500 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka pšeničná hrubá |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
500 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 91,9mg |
Draslík | 258,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pečené zelí postup přípravy receptu:
1 | Hladké těsto zaděláme z mouky, droždí, mléka, soli, oleje a vajec. |
2 | Necháme půl hodiny vykynout v teple. |
3 | Na nudličky nakrájíme opláchnuté zelí. |
4 | Vymažeme plech sádlem, smícháme těsto se zelím, rozetřeme na plech a necháme 10 minut kynout. |
5 | Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. |