Recept

Chodský bažant obalený slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53471

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bažant obecný
1 ks Bobkový list
4 polévková lžíce Džem brusinkový
2 polévková lžíce Med včelí
1 kávová lžička Pepř bílý
400 g Rýže dušená
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Sůl
4 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 966 kcal
Kilojoule 4 041kJ
8% Sacharidy 29 g
68% Tuky 51 g
30% Sodík 599 mg
164% Bílkoviny 92 g

Chodský bažant obalený slaninou postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného bažanta necháme několik dní v chladu uležet. Po 2-3 dnech bažanta nasucho oškubeme, opálíme chmýří, očistíme a důkladně omyjeme. Odřízneme hlavu, bažanta osolíme zevnitř i z venku, posypeme čerstvě pomletým bílým pepřem a obalíme ho do dlouhých plátků slanin, které zachytíme silnější nití.

2

Bažanta dáme na pekáč, podlijeme horkou vodou, přiložíme bobkové listy a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Bažanta pečeme přibližně 80-90 minut, průběžně ho poléváme výpekem. Když je bažant téměř upečený, odstraníme z něj nitě, slaninu, bažanta potřeme medem a dopečeme dozlatova.

3

Upečeného bažanta rozporcujeme, dáme na talíře, ozdobíme opečenými plátky slaniny, kopečkem brusinkového džemu a servírujeme s dušenou rýží, kterou polijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept