Recept

Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53478

Ingredience

150 g Cukr krupice
100 g Cukr moučkový
300 g Maliny
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 438 kcal
Kilojoule 1 834kJ
13% Sacharidy 45 g
36% Tuky 27 g
1% Sodík 17 mg
9% Bílkoviny 5 g

Zmrzlina se šalvějí, malinami a pečivem z křehkého těsta postup přípravy receptu:

1

Vejce důkladně rozšleháme, přidáme krupicový cukr a 2 minuty šleháme. Za stálého míchání přilijeme smetanu. Poté přimícháme 1/2 lžičky nadrobno nakrájených šalvějových lístků. Vzniklou zmrzlinu dáme do plastové mísy a na 2 hodiny do mrazáku. Poté ji vyndáme, rozšleháme a vrátíme zpět do mrazáku. Toto opakujeme třikrát.

2

Mezitím si do mísy dáme maliny, 1 lžíci moučkového cukru a rozmačkáme je vidličkou. Opatrně je vmícháme do zmrzliny a dáme zpět do mrazáku.

3

Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Do mixéru dáme mouku, máslo, zbylý moučkový cukr a mixujeme do té doby, než se směs začne drolit. Poté přimícháme nakrájené šalvějové lístky. Směs natlačíme do pekáčku o rozměrech 20 x 15 cm. Pečeme 20 minut. Nakonec upečené těsto rozkrájíme a podáváme se zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept