Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Velikonoční kuře 5 1
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 53481
Kategorie: Maso

Ingredience

500 g Brambory vařené
1 kávová lžička Kmín drcený
400 g Kompot broskvový
1 kg Kuře
80 g Máslo čerstvé
160 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
2 dl Voda pitná
Nádivka
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
3 polévková lžíce Kopřiva
1,3 dl Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Pampeliškové listy
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rohlíky bílé
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Uzené maso vařené
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 812 kcal
Kilojoule 3 399kJ
11% Sacharidy 41 g
74% Tuky 55 g
35% Sodík 695 mg
63% Bílkoviny 35 g
Velikonoční kuře
  • Velikonoční kuře
  • 1
  • Velikonoční kuře
  • 2
  • Velikonoční kuře
  • 3
  • Vložit obrázek

Velikonoční kuře postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme nádivku. Rohlíky pokrájíme na kostičky, které dáme do mísy a zalijeme je mlékem s 2 rozšlehanými žloutky a 2 celými vejci. Vařené uzené maso pokrájíme nadrobno. Očištěnou cibuli nakrájíme na malé kostičky. Česnek posekáme nadrobno. V pánvi na másle cibuli s česnekem zpěníme, přidáme maso, promícháme a krátce vše osmažíme. Ze 2 bílků vyšleháme tuhý sníh. Petrželku, pažitku, kopřivy a pampeliškové listy omyjeme pod tekoucí vodou, vodu setřepeme, bylinky drobně posekáme a přidáme k rohlíkům. Přidáme sůl, pepř, cibuli s masem, vše promícháme a zapracujeme sníh z bílků.

2

Očištěné, omyté kuře osušíme a vykostíme. Z kuřete bez kostí nám vznikne velký plát masa, který z obou stran osolíme a posypeme drceným kmínem. Celou plochu masa pokryjeme plátky slaniny (80 g), na ně navrstvíme nádivku a okraje masa spojíme tak, že je zašijeme. Vznikne nám "tunel".

3

Kuře dáme do pekáče, ve kterém jsme si na dno rozložili zbylé plátky slaniny. Okolo kuřete rozložíme nakrájené máslo, přilijeme vodu a kuře dáme do předehřáté trouby. Pečeme při 200°C přibližně 1 hodinu dozlatova. Během pečení kuře poléváme výpekem.

4

Upečené kuře zbavíme nití, nakrájíme ho na porce a podáváme s vařenými brambory a broskvovým kompotem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Velikonoční kuře
Vždycky na jaře se na první kopřivy a jiné bylinky moc těším a cpu je, kam se dá grin Místo pampeliškových lístků jsem použila medvědí česnek. Recept je poměrně pracný i časově náročný, ale určitě se to vyplatí. Takto naplněné a upečené kuře je chutné nejen teplé, ale i studené. Teplé jsem podávala s okurkovým salátem a bramborovými knedlíky. Palec nahoru smile

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept