Jednoduchý recept

Rajčatový sorbet s tymiánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (34%)
ID receptu: 53486

Ingredience

0,5 hrst Bazalka
1 ks Cibule
100 g Cukr krupice
2 polévková lžíce Olej olivový
1 kávová lžička Pomerančová kůra
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Tymián čerstvý
100 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

4% Kalorie 78 kcal
Kilojoule 325kJ
4% Sacharidy 16 g
2% Tuky 2 g
4% Sodík 84 mg
2% Bílkoviny 1 g

Rajčatový sorbet s tymiánem postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme vodu a cukr a vaříme 20 minut. Poté necháme cukrový sirup vychladnout. Mezitím dáme do hrnce rozehřát olej, do kterého dáme nadrobno nakrájenou cibuli, pomerančovou kůru, tymián, bazalku a polovinu nakrájených rajčat a vaříme 10 minut do zhoustnutí. Odstavíme a přimícháme zbytek nakrájených rajčat, sůl a cukrový sirup. Všechno spolu pořádně smícháme, poté propasírujeme přes cedník a dáme na 10 minut do strojku na zmrzlinu. Nakonec sorbet dáme na 2 hodiny do mrazáku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept