Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 53487 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Celer bulvový |
600 g | Filé z mořského jazyka |
100 g | Máslo bylinkové |
1 ks | Mrkev kořen |
80 ml | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
1 kávová lžička | Petržel kudrnka |
200 g | Špenát listový čerstvý |
1 špetka | Sůl |
700 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 8g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 69,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Filé z mořského jazyka, Petržel kořen, Špenát listový čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo bylinkové, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu postup přípravy receptu:
1 | Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 7 minut. |
2 | Mezitím omyjeme špenát a osušíme. Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a fritujeme na něm špenát pokrájený do tvaru lupínků. Musí být křehké. |
3 | Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kostičky a cca 4 minuty povaříme v osolené vodě. Poté scedíme a promícháme se lžičkou olivového oleje. |
4 | Špenát rozdělíme na talíře, přidáme upečenou rybu, doplníme zeleninou, ochutíme pepřem a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme např. s bylinkovou bagetou.