Jednoduchý recept

Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53487

Ingredience

1 ks Celer bulvový
600 g Filé z mořského jazyka
1 ks Mrkev kořen
100 g Máslo bylinkové
80 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
700 ml Voda pitná
200 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 511 kcal
Kilojoule 2 140kJ
3% Sacharidy 11 g
51% Tuky 38 g
16% Sodík 327 mg
57% Bílkoviny 32 g

Mořský jazyk na fritovaném listovém špenátu postup přípravy receptu:

1

Filety z mořského jazyka vložíme do zapékací mísy, potřené 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, poklademe bylinkovým máslem, posypeme nasekanou petrželkou a pečeme v troubě předehřáté na 170°C cca 7 minut.

2

Mezitím omyjeme špenát a osušíme. Do kastrolu vlijeme lžíci olivového oleje, rozehřejeme a fritujeme na něm špenát pokrájený do tvaru lupínků. Musí být křehké.

3

Celer, mrkev a petržel pokrájíme na malé kostičky a cca 4 minuty povaříme v osolené vodě. Poté scedíme a promícháme se lžičkou olivového oleje.

4

Špenát rozdělíme na talíře, přidáme upečenou rybu, doplníme zeleninou, ochutíme pepřem a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme např. s bylinkovou bagetou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept