Recept

Sekaný vepřový řízek s celerem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 535

Ingredience

200 g Celer bulvový
100 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
300 ml Olej stolní
0,5 g Pepř černý mletý
250 g Strouhanka
25 g Sůl
80 g Vejce slepičí
750 g Vepřová plec

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 405 kcal
Kilojoule 1 694kJ
7% Sacharidy 25 g
34% Tuky 26 g
61% Sodík 1 g
31% Bílkoviny 18 g

Sekaný vepřový řízek s celerem postup přípravy receptu:

1

Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu.

2

Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept