Sekaný vepřový řízek s celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaný vepřový řízek s celerem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 535 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Celer bulvový |
100 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
300 ml | Olej stolní |
0,5 g | Pepř černý mletý |
250 g | Strouhanka |
25 g | Sůl |
80 g | Vejce slepičí |
750 g | Vepřová plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 92,8mg |
Draslík | 306,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 133,3mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sekaný vepřový řízek s celerem postup přípravy receptu:
1 | Vepřovou plec opláchneme a jemně umeleme. Přidáme sůl, pepř, mléko, vejce, prosátou hladkou mouku a celer, který jsme očistili, omyli a nastrouhali najemno. Vše promícháme a vzniklou směs necháme odležet v lednici asi 1 hodinu. |
2 | Potom ze směsi tvoříme ploché řízky a obalíme je v mouce, vejcích rozšlehaných v mléce a ve strouhance. Klademe je do horkého oleje a po obou stranách smažíme dozlatova. |