Jednoduchý recept

Rizoto základní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 53507

Ingredience

1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
300 g Rýže Arborio
1 l Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 627 kcal
Kilojoule 2 623kJ
19% Sacharidy 68 g
12% Tuky 9 g
39% Sodík 788 mg
17% Bílkoviny 9 g

Rizoto základní postup přípravy receptu:

1

Olej vlijeme do kastrolu, rozpálíme a osmahneme na něm nasekanou šalotku a česnek. Přisypeme propranou rýži, kterou také zlehka orestujeme.

2

Zalijeme částí vývaru, přidáme máslo a za občasného míchání vaříme. Vývar přidáváme postupně po částech vždy, když se tekutina vyvaří. Takto postupujeme cca 15-20 minut, až je rýže hotová. Ihned podáváme.

Poznámka

Chceme-li víc aromatické rizoto, můžeme přidat při vaření 1dl bílého vína nebo vermutu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept