Pečená špikovaná perlička na cibuli

80 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
686 kcal
Bílkoviny
68 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře očištěnou a vykuchanou perličku omyjeme, osušíme a zevnitř ji osolíme. 70 g slaniny nakrájíme na proužky a celou perličku prošpikujeme. Poté perličku na povrchu osolíme, posypeme kmínem a čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 2
    Ještě si pokrájíme na kostičky 60 g slaniny a 60 g anglické slaniny. Větší očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Do pekáče dáme na dno plátky másla, na ně položíme perličku, obložíme ji cibulí, přidáme bobkový list, nové koření a pekáč s perličkou dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme při 200°C, přibližně 60 minut. Slaninu s cibulí občas promícháme, když má cibule zlatavou barvu, podlijeme perličku vývarem a občas jí obrátíme a poléváme průběžně šťávou, kterou před dopečením perličky poprášíme moukou.
  • 3
    Do zlatohněda upečenou perličku vyjmeme, naporcujeme, na talířích polijeme výpekem (šťávou) a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.