Jednoduchý recept

Pečená kachna klasická

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53511

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Jablka
2,5 kg Kachna domácí
1 polévková lžíce Kachní sádlo
50 g Majoránka
50 g Pelyněk obecný
3 špetka Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
3 špetka Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

134% Kalorie 2,636 kcal
Kilojoule 11 031kJ
6% Sacharidy 21 g
333% Tuky 249 g
29% Sodík 589 mg
132% Bílkoviny 74 g

Pečená kachna klasická postup přípravy receptu:

1

Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko.

2

Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut.

3

Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme.

4

Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou.

5

Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept