Pečená kachna klasická - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečená kachna klasická
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 53511 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 ks | Jablka |
2,5 kg | Kachna domácí |
1 polévková lžíce | Kachní sádlo |
50 g | Majoránka |
50 g | Pelyněk obecný |
3 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
3 špetka | Sůl |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 477,8mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 14g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,3mg |
Vitamín E | 4,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 26,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jablka, Kachní sádlo, Majoránka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pelyněk obecný, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Pečená kachna klasická postup přípravy receptu:
1 | Z omyté kachny odkrojíme krk a křídla. Osolíme a opepříme kachnu a vložíme do ní byliny: petržel, pelyněk a majoránku. Dál dovnitř břišní dutiny vložíme oloupanou a na čtvrtky rozkrájenou cibuli a jablko. |
2 | Do pekáče vlijeme vodu. Na rošt hřbetem nahoru položíme kachnu. Předehřejeme troubu na 180 °C. Na spodní lištu umístíme pekáč s vodou, na vyšší lištu rošt s kachnou. Pečeme 30 minut. |
3 | Mezitím na lžíci kachního sádla opečeme kachní krk a křídla. Osolíme je, zalijeme vodou a vaříme. |
4 | Zvýšíme teplotu v troubě na 200 °C. Otočíme kachnu hřbetem dolů a pečeme ještě 60 minut. Během pečení kachnu stále zaléváme vypečenou šťávou. |
5 | Náplň z břicha kachny vyndáme a promícháme s vypečenou šťávou. Chvíli vaříme a pak ještě prolisujeme přes síto. Kachnu podáváme přelitou šťávou. |