Haše pro fajnšmekry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Haše pro fajnšmekry
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53520 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
500 g | Paprika zelená |
8 g | Pepř černý mletý |
50 g | Sádlo škvařené |
15 g | Sůl |
300 g | Tvarůžky olomoucké malé |
500 g | Vepřové maso pečené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 111,1mg |
Draslík | 223,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 317,9mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 68,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Paprika zelená, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Tvarůžky olomoucké malé, Vepřové maso pečené mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Haše pro fajnšmekry postup přípravy receptu:
1 | Pečené maso, slaninu a očištěné papriky bez jádřinců semeleme na masovém strojku, ochutíme solí a pepřem. |
2 | Na sádle zpěníme cibuli nadrobno a umleté suroviny na ni vložíme a mícháme. Když je pokrm dostatečně prohřátý, přidáme na kousky nakrájené tvarůžky a ohříváme za stálého míchání, až se tvarůžky rozpustí a spojí s masem. |
Poznámka
1