Pečený mořský ďas s pyré z hrášku

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
360 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
18 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
160 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut.
  • 2
    V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Rybu podáváme s pyré.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.