Recept

Pečený mořský ďas s pyré z hrášku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53527

Ingredience

0,3 kávová lžička Chilli koření mleté
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kávová lžička Kmín mletý
0,8 kávová lžička Koriandr mletý
600 g Mořský ďas
30 ml Olej olivový
2 stroužek Česnek
Na pyré
250 g Hrášek mražený
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
60 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
450 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 360 kcal
Kilojoule 1 506kJ
7% Sacharidy 24 g
24% Tuky 18 g
33% Sodík 652 mg
52% Bílkoviny 29 g

Pečený mořský ďas s pyré z hrášku postup přípravy receptu:

1

Rybu pečlivě očistíme. V misce promícháme prolisovaný česnek, olej, citronovou šťávu, chilli koření, koriandr a kmín. Směsí potřeme rybu, položíme na grilovací mřížku a v troubě předehřáté na 200°C pečeme zhruba 25 minut.

2

V mezičase připravíme pyré. Do zeleninového vývaru nasypeme hrášek, prolisovaný česnek a vaříme na mírném plameni. Měkký hrášek slijeme (100 ml vývaru dáme stranou) a spolu se smetanou, 100 ml vývaru, solí a pepřem rozmixujeme dohladka.

3

Rybu podáváme s pyré.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept