Recept

Kuřecí prsa smažená v mandlích

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Kuřecí prsa smažená v mandlích 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 53542

Ingredience

300 g Hroznové víno
600 g Kuřecí prsa
100 g Mandle plátky
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
200 ml Pomerančová šťáva
2 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 554 kcal
Kilojoule 2 319kJ
7% Sacharidy 26 g
43% Tuky 32 g
17% Sodík 333 mg
75% Bílkoviny 42 g

Kuřecí prsa smažená v mandlích postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa bez kůže očistíme, osolíme a opepříme. Pak je obalíme nejdříve v mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v mandlových plátcích. Na pánvi rozehřejeme máslo s olejem a vložíme na ni obalená prsa. Smažíme 4 minuty z každé strany, potom vyndáme prsa z pánve.

2

K tuku na pánvi přilijeme čerstvě vylisovanou pomerančovou šťávu a směs vaříme, dokud nezhoustne.

3

Omyjeme bobule hroznového vína a překrájíme je na poloviny. Zbavíme je semínek a vložíme do uvařené šťávy. Prohřejeme a nakonec ještě opepříme. Vzniklou šťávou před podáváním přelijeme prsa.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Kuřecí prsa smažená v mandlích
Kuřecí prsa smažená v mandlích jsou vynikající. Chce to jen dělat na mírném plameni. Hned na poprvé se mi maso nepropeklo a mandle byly přismahlé. Na druhý pokus jsem si dala pozor a maso dělala na pánvi na nejmenším plamínku. Trvalo to trošku déle, ale výsledek byl dobrý. Šťávu trošku vsáknou mandle, ale právě to jim dodá skvělou chuť a nejsou hořké.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept