Bramborový salát s klobásou a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s klobásou a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 53556 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
700 g | Brambory |
600 g | Klobása vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Ementál (Primátor) |
1,8 l | Voda pitná |
Na zálivku | |
---|---|
2 stroužek | Česnek |
60 g | Cibule |
1,5 polévková lžíce | Cukr krupice |
1,5 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
25 g | Mouka pšeničná hladká |
50 ml | Ocet vinný |
70 ml | Olej rostlinný |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 115,8mg |
Draslík | 980,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,8mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Klobása vepřová, Sůl, Voda pitná, Česnek, Cibule, Cukr krupice, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor), Hořčice Dijonská, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bramborový salát s klobásou a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno. |
2 | Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř. |
3 | Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme. |
4 | Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem. |