Jednoduchý recept

Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 53563
Kategorie: Maso

Ingredience

50 g Hlíva ústřičná
1 dl Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
100 g Shiitake houby
2 špetka Sůl
600 g Vepřová panenka
50 g Žampiony čerstvé
Omáčka
1 špetka Pepř černý mletý
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 dl Vývar drůbeží
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 420 kcal
Kilojoule 1 756kJ
2% Sacharidy 6 g
36% Tuky 27 g
31% Sodík 615 mg
59% Bílkoviny 33 g

Vepřová panenka pečená na tymiánu se smetanovou omáčkou a houbami postup přípravy receptu:

1

Vepřovou panenku očistíme, odstraníme blanky a maso rozdělíme na porce. Z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm po obou stranách orestujeme. Přemístíme do zapékací mísy, přidáme tymián a v troubě předehřáté na 170 °C pečeme cca 12-14 minut.

2

Mezitím do pánve kápneme olej a osmahneme na něm pokrájené houby. Ochutíme solí a pepřem a přemístíme na vyhřátý talíř. Připravíme omáčku. Do stejné pánve vlijeme vývar, povaříme, přilijeme smetanu a znovu krátce povaříme. Vmícháme prolisovaný česnek, zlehka osolíme a opepříme.

3

Každou porci masa překrojíme, rozdělíme na talíře, doplníme houbami a smetanovou omáčkou. Můžeme dozdobit petrželkou a loupanými rajčaty a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept