Recept

Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 53564

Ingredience

4 dl Demi glace
150 g Karotka
50 g Máslo bylinkové
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
250 g Patison
1 špetka Pepř černý mletý
2 špetka Sůl
700 g Telecí pečeně
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
100 g Ředkvička
Bramborové resty
400 g Brambory
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Solamyl
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 570 kcal
Kilojoule 2 383kJ
8% Sacharidy 27 g
44% Tuky 33 g
58% Sodík 1 g
76% Bílkoviny 43 g

Telecí karé na ragú z ředkviček a baby karotky postup přípravy receptu:

1

Brambory oškrábeme a v osolené vodě uvaříme tak, aby střed zůstal tvrdý. Scedíme, necháme vychladnout, a poté nahrubo nastrouháme. Přidáme vejce, solamyl, ochutíme solí a pepřem a spojíme.

2

Do středně rozpálené pánve kápneme trochu oleje a z bramborového těsta lžící vytváříme resty o výšce max. 1 cm. Po obou stranách opečeme.

3

Maso rozdělíme na porce a na rozpáleném oleji zprudka z obou stran opečeme. Přemístíme do zapékací mísy, poklademe plátky bylinkového másla a v troubě předehřáté na 170°C pečeme cca 15 minut.

4

Mezitím si připravíme zeleninu. Baby karotku, ředkvičky a patizony očistíme, vložíme do vody ochucené solí a 1 lžičkou másla a povaříme max. 3 minuty. Po vyjmutí necháme okapat a orestujeme společně s tymiánem na olivovém oleji.

5

Maso rozdělíme na talíře, doplníme zeleninou, přelijeme omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept