Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 53571

Ingredience

400 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
600 g Fazole bílé
600 g Hovězí oháňka
3 polévková lžíce Husí sádlo
3 polévková lžíce Kroupy ječné
0,5 polévková lžíce Majoránka
4 ks Nové koření celé
3 špetka Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
5 ks Pepř černý celý
0,5 polévková lžíce Sůl
2,6 dl Voda pitná
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

58% Kalorie 1,144 kcal
Kilojoule 4 787kJ
34% Sacharidy 123 g
16% Tuky 12 g
10% Sodík 198 mg
79% Bílkoviny 44 g

Fazolačka z Nepomuk postup přípravy receptu:

1

Den předem si namočíme do misky s 1 dl vody 3 lžíce promytých krup. Do druhé misky namočíme bílou fazoli do 5 dl vody.

2

Druhý den si ve větším hrnci rozpálíme 3 lžíce husího sádla, na kterém zpěníme nadrobno pokrájenou cibuli s rozetřeným česnekem. Přidáme fazoli, kroupy, majoránku, sůl, celý pepř, nové koření, sladkou a pálivou papriku. Vše promícháme, zalijeme 2 l vody, přidáme hovězí uzené maso (např. uzenou oháňku), zakryjeme poklicí a dusíme minimálně 2 hodiny. Maso vyjmeme, pokrájíme a vrátíme nazpět. Fazolačku s uzeným podle chuti dosolíme a podáváme k ní chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept